Keresés
Hol vagyok: lpl.hu > Művek > Besenyő család

A Besenyő család jelenleg öt főre osztható:
Besenyő István, Margit, Anti bácsi, Zigóta és Rücsök.

Tartozékaik létszáma három:
Kanca, Pandacsöki Boborján és Tompika.

Besenyő István

A családfő, Besenyő István rajong a kolbászért és a szomszédasszonyért, ellenben nem rajong a feleségéért. Újabbnál újabb ötleteit igyekszik rátukmálni családtagjaira, ami rendszerint sikerül is neki. Filozófiai fejtegetései nem feltétlenül nyugszanak tudományos alapokon, de ezt eddig még senki sem kérte számon tőle. Igen gazdag szókinccsel rendelkezik felesége korholásában, és néha verset is mond, de azt Kanca szórakoztatására teszi. Ő az edzője Boborjánnak, ami azt jelenti, hogy szerencsétlen "pártfogoltjának" igen változatos programokat talál ki.

Besenyőné Bényei Margit

Besenyőné Bényei Margit a feleség. Nincs könnyű dolga annak, aki Besenyő úr párjául szegődött, ő mégis optimista. Ezernyi kudarc után is bizakodó mosollyal várja férjura új megjegyzését, aminek rendre ő issza meg a levét. Kicsit borostás, ami nem emeli nőiességét. Talán ezt kívánja ellensúlyozni pöttyös ruhájával. Margit csak álmodozik a nagy Ő-ről, a régi emlékekről, és arról, hogy egyszer valaki rátalál majd. Persze ez csak álom marad a nagy hatalmú férj árnyékában.

Parittya Setét Antal

Az öreg, Parittya Setét Antal nem tudni, kinek az apja. Valószínűleg nem is vér szerinti rokon, csak véletlenül egy emelettel lejjebb "ment haza" egyszer kutyasétáltatás után. Ezt azonban nem vette észre sem ő, sem a család. Általában nem is ízesül a család életéhez, csak testileg van jelen. Megjegyzései egy másik dimenzióból származnak, valahonnan a totális szellemi leépülés és a letisztultság kivételes állapota közötti térből. A "zsenilis" öregúr kedvence a pia, és a nők, de szomorúságára az utóbbihoz nem jut hozzá.

Zigóta

Zigóta, az ikerpár egyik fele enyhe beszédhibájával fárasztja környezetét. Testvérével állandóan civakodnak, ami rendszerint KO-val végződik a kislány rovására, vagyis bátyja leüti őt. Ez olyan gyakran történik meg vele, hogy jobb szemét állandóan kékes monokli díszíti. A jóhiszemű Zigóta is tipikus viktimológiai eset, akárcsak a mamája. A megpróbáltatások ellenére mindig reménykedik valamiben, és alapvetően jól érzi magát. A családhoz csomagban érkeztek testvérével: Margit nyerte őket egy kolbászcsücsök-nyereményjátékon.

Rücsök

Rücsök a másik ikertestvér. Bal kezén általában bokszkesztyű van, ami azért nagyon praktikus, mert gyakran "kell" a húgát leütnie. Vörös raszta-haja, kerek napszemüvege, vagány beszédmodora kemény lelkét hivatott kifejezni. Eddigi megnyilvánulásaiból kiderült, hogy fokozottan vonzódik a lányokhoz, de nőnie kell még, hogy álmai beteljesüljenek... ja, és nem szereti az érzelmes dalokat.

Kanca

Kanca, a szomszédnő nagyon csinos. Jóval nagyobb szája van, mint bárkinek, és az sem áll neki rosszul, ahogy selypít, bár nem lehet tudni, hogy ez igazi beszédhibája-e. Mindenesetre Margit nem örvendezett, amikor újdonsült szomszédjuk először megjelent ajtajukban. Besenyő úr annál inkább szimpatizál a fekete hajú jövevénnyel, aki nem utasítja vissza a férfi közeledését. Kanca tudatában van erényeinek, és az sem zavarja, hogy szellemi fejlődése, életének igen korai szakaszában megállt.

Pandacsöki Boborján

Pandacsöki Boborján mindig világcsúcsokat szeretne megdönteni. Mindezt edzője, Besenyő Pista bácsi ötletei nyomán teszi, de rendszerint felsül a próbálkozásaival. Az viszont mégiscsak nagy teljesítmény, hogy egy icipicit ferde szájcsücsökkel sikerült országos hírnévre szert tennie. Jellemét egy kölyökvizsla és egy öt éves kisgyerek tulajdonságaiból keverték össze egy ismeretlen génlaboratóriumban. Hencegő, gyámoltalan, sértődékeny, impulzív, irigy és meglehetősen oktondi, valamint a csoki a kedvence. Szexuális élete nincs, ugyanakkor nagy örömöt okoz neki egy lepke, vagy egy mikrofonzsinór, amíg el nem vonja a figyelmét egy falból kiálló "jó kis szög".

Tompika

Tompika a Besenyő-ikrek játszótársa. Fújtatós hangjával állandóan narrálja saját cselekedeteit, hozzásegítve másokat szándékai megismerésében. Ha valamit csinál, azt szenvedélyesen teszi. Tompika egy technikai géniusz, aki képes arra is, hogy a családot kirepítse az univerzumba, Besenyő Pista bácsi legnagyobb megdöbbenésére. Sok borsot tört már környezete orra alá találékonyságával. Válogatott módokon bosszantja azt, aki a bögyében van. Sajátos világában megszületett ötleteit nehezen értik az evilágiak, ugyanakkor makacsságát erőteljesen megtapasztalják.

Powered by Gothic
© 2013 Deepskeye Systems -

L'art pour l'art Produkció - Bognár István - Mobil: 06-20-938-3344 - E-mail: lpl@lpl.hu