Keresés
Hol vagyok: lpl.hu > Művek > TV-műsorok

A TV MŰSOROK-oldal elsősorban a sorozatokra koncentrál, hiszen azokban tudta a Társulat igazán megmutatni sokszínűségét. A különálló adásokról az EGYÉB MŰSOROK címszó alatt olvashatunk. Itt találhatók ismertetők többek között a legelső televíziós felvételekről, a Káprázatról és a Jön a medve című tévés játékfilmről is.

Fontos megjegyezni azt a szerencsés körülményt, amit a színházi előadások biztosítottak a Társulat számára, hiszen ezekre támaszkodva az estek nagy részében nem kényszerültek túl nagy engedményekre képernyős megjelenéseikben. Például sosem vállaltak napi, vagy heti műsorokat elkerülve ezzel a színvonalcsökkenést, és stílusidegen politikai, közéleti jellegű adásoknak sem voltak szereplői.

Talán mondanivalójuk időtlensége is oka lehet annak, hogy generációk örökítik egymásra azt a fokozott figyelmet, amelyet a Társulat ma is érez hűséges rajongótáborától. És ami a szerencsét illeti, meg kell említeni annak az eszköznek az áldásos hatásait is, amely a közönséggel való folyamatos kapcsolatot biztosította. Az internet, a facebook, a YouTube megjelenésével véget ért a televízió korlátlan hatalma (!), és elkezdődött a L’art pou l’art-é, ami igaz minden olyan művészre is, akit hiába vártak rajongóik a képernyőkön. Végre minimálisra csökkent a Társulat és a Közönség között meghúzódó „szakmai” nyálkaréteg káros hatása, amely mindig önhatalmúan választott szét művészt és érdeklődőt. Ha tetszik, ha nem a tévék régi cenzorainak, a kontraszelekció képernyős menedzsereinek, korlátlan befolyásuk a múlté, mert az interneten bárki hozzájuthat szeretett szellemi csemegéjéhez az érdeklődés arányában!

Powered by Gothic
© 2013 Deepskeye Systems -

L'art pour l'art Produkció - Bognár István - Mobil: 06-20-938-3344 - E-mail: lpl@lpl.hu