Keresés

Vastyúk is talál szeget (1998–1999)

A Vastyúk-12-15. adások és a Nooormális???-sorozat története szorosan összefügg. Két évvel a tagváltozások után a L’art pour l’art Társulat úgy kapott lehetőséget új tévésorozat felvételére, hogy a kereskedelmi TV2 akkori, külföldről érkezett szakembereinek el kellett magyarázniuk, hogy kik is ők valójában, és milyen műfajt képviselnek Magyarországon.

A nehézkes és hosszadalmas megbeszélések eredményeképpen született meg összesen 14 műsor Ebből 4 db Vastyúk is talál szeget címmel íródott, hogy könnyebben be tudják azonosítani a nézők az ismerős csapatot, 10 adás pedig új főcímmel (Nooormális???), és új koncepcióval indult.

Az új Vastyúkok gerincét a Besenyő család-jelenetek határozták meg, abba ágyazódtak bele az egyéb műsorszámok. Ezt a 4 db félórás részt a tévé tartalmi felelősei egy mulatós műsorba tuszkolták bele valamilyen meggondolásból, ami persze rémálom volt a Társulat számára, de legalább egyben adta le a tévé a filmeket.

Nagy jelentősége volt viszont annak, hogy az új Vastyúkok inspirálására a Társulathoz igazolt Szászi Móni, aki itt már mint színész is együtt dolgozott a csapattal. Ekkor született meg a tüneményes Kanca és Zigóta figurája is. Továbbá az MTV1 A kulcs című műsoraiban már írótársként bemutatkozó Lantos P. István is komolyabb részt vállalt az új Besenyő család-jelenetek társzerzői munkálataiban.

Ugyanakkor ezek a filmek is nehezen jutottak el a célközönséghez, mert sokan nem tudták az adások képernyőre kerülésének dátumát a gyér reklámozás miatt. Ami viszont nagy öröm volt a közönség számára, hogy a későbbi TV2 hozzájárulásával 2007-ben megjelenhetett DVD-n a két sorozat, összesen 14 epizódja, alapanyagot szolgáltatva a YouTube-feltöltő rajongók sokaságának, és pótlólagos megtekintési lehetőséget mindazon nézők számára, akik az adást régen nem tudták elcsípni a képernyőkön.

Tudtad-e, hogy a Vastyúk-12-15-sorozatban miért volt fakó a Besenyő család lakása?

Részletek

Powered by Gothic
© 2013 Deepskeye Systems -

L'art pour l'art Produkció - Bognár István - Mobil: 06-20-938-3344 - E-mail: lpl@lpl.hu