Keresés

Rengeteg parittya (1990 / felújítás: 1995)

Az 1986. óta működő, magyar abszurd humort művelő négyes fogat 1990-ben mutatta be Rengeteg parittya című groteszk jelenetfűzérét. A műsort azóta nem láthatta a főváros publikuma. Most felújítva, néhány új műsorszámmal kibővítve kerül színre a kb. kétórás abszurd előadás. Az 1991-es első Vastyúk is talál szeget című tévéműsorban látott kendőevő ember éppúgy színpadra lép, mint Pandacsöki Boborján és tanára, Besenyő Pista bácsi. Lesz tudományos-fantasztikus űrutazás, apa-gyerek jelenet és sok egyéb kellemes meglepetés.

Egyébként a társulat tagjai sokáig nem tudták eldönteni, hogy a műsor címe RENGETEG PARITTYA legyen-e, vagy pedig RENGETEG PARITTYA MÁR. Hol amazt érezték találóbbnak, hol pedig emezt. Egyik nap Robi tört lándzsát a RENGETEG PARITTYA cím mellett, másnap András kardoskodott, hogy a végleges verzió RENGETEG PARITTYA MÁR legyen.

Natália végig ingadozott, és Miklós is szokatlanul hosszú ideig döntésképtelennek bizonyult. Végül egy hirtelen jött szellemi szikra hatására a társulat előtt világossá vált: jobb, ha elveti a RENGETEG PARITTYA MÁR címet, hogy országunk jelenlegi rendkívül nehéz helyzetében ne kelljen fölvállalnia az abból kiszüremkedő rosszízű politikai áthallást. Így az est címe kizárásos alapon RENGETEG PARITTYA lett.

Ettől kezdve beindultak a próbák, s a társulat, immár visszanyerve önbizalmát, lelkesen készült a bemutatóra. Záporoztak a jobbnál jobb ötletek; mindenki hozzátette a maga egyéniségét a közös Nagy Műhöz. Ennek eredményeképp ma már elmondhatjuk, hogy a RENGETEG PARITTYA minden kétséget kizáróan újabb égig érő jegenyefa a L'art pour l'art Társulat művészeti termőligetjében.

Powered by Gothic
© 2013 Deepskeye Systems -

L'art pour l'art Produkció - Bognár István - Mobil: 06-20-938-3344 - E-mail: lpl@lpl.hu